Skip to main content

Duurzaamheid

De grond is onze basis
Daarom telen we zo natuur getrouw mogelijk. We gebruiken al jaren geen chemische kunstmest.Ook chemische gewasbescherming komt bijna niet meer voor. Door een zo goedmogelijke bodem te krijgen zaaien wij ieder perceel wat leeg komt in met groenbemester. Hierdoor bevorder je de biodiversiteit in de bodem zeker als je er ook nog compost bij gebruikt.De grond wordt openener van structuur wat betekent dat er lucht in de grond komt wat weer ten goede komt aan het bodem leven. Omdat je meer bodemleven krijgt, wordt de plant vitaler minder kans op ziekten en plagen zeker als je de plant op zijn tijd de sporen elementen geeft die hij nodig heeft. Doordat je bijna geen chemie meer gebruikt zie je steeds meer soorten vogeltjes, vlinders, bijen en hommels.We zijn al een paar jaar “On the way of planetproof" gecertificeerd.Per 1 januari 2023 schakelen we over op biologisch.

Luma van 3 meter hoog als groenbemester

Schoffelmachine
We zijn in juni 2020 begonnen met de Globus-e-trike. Hiermee kunnen we twee rijen tegelijk schoffelen en is onze capaciteit dus verdubbeld. In de hete zomerweken komt er een parasolletje op en rijden maar. We zijn er erg tevreden over. De schoffel haalt zeker 80 tot 90 procent van het onkruid weg. Naast het schoffelsysteem zitten er enkele wietvingers op, die langs de plant gaan. Wij hebben veel houtige gewassen en qua capaciteit voldoet de e-trike meer dan voldoende.' 
 
De accu's van de e-trike kunnen de machine laten schoffelen van zeven uur in de ochtend tot half tien 's avonds. En de machine heeft nog power genoeg over. Wij schoffelen de lange lengtes en daarna nog overdwars. We hebben dertig uur in de week nodig om circa 10 ha te schoffelen. Dat is een beetje afhankelijk van het gewas, want bij een laag gewas ga je sneller. De Globus e-trike kan 8,4 km/u halen; wij schoffelen met een snelheid tussen de 4 en 6 km/u. Ook in hoogte is de e-trike vrij flexibel. De onze is 1,80 m hoog.

Cultivatoren en schoffelen tegen het onkruid

Onze actieve medewerkers